fredag 23 januari 2009

En lång vecka lider mot sitt slut

Oj oj oj vilken vecka detta varit. Jag skulle ha börjat jobba deltid från och med den 1 januari. Men det har inte gått ännu. Med sjukskriven och tjänstledig personal och nya barn som börjar på dagis är det inte tal om att dra ned på tiden. Denna vecka har det blivit ca 40 timmars arbete. Jag har varit helt slut på kvällarna, men massor har blivit gjort. Vet ni hur mycket skit man samlar på sig på ett dagis? Om inte kan jag berätta att det är massor.

Nu är det dags att ta helg och då ska man bara ta det lugnt eller? Inte vi, vi åker till Norrtälje för att hälsa på Jimmys mormor. Ja min med förstås, men hon är vid gott mod till skillnad mot A. Vi ska hälsa på hos min syster också. Det känns inte bra att inte bara kunna glida över en vardags kväll och bara ta en fika, utan att behöva åka färja. Det är ju min favorit hobby, att sitta och gunga fram och tillbaka mellan Åland och Sverige För förstås ska det ju blåsa i helgen. Ha det bra där ute i den blåsiga världen till nästa gång. Och ni, kan ni inte kommentera när ni i alla fall är inne och läser.

torsdag 15 januari 2009

Tillbaka efter en bloggfri vecka

Har varit på kryssning med Birka Paradise tillsammans med mamma, papp, syster, systers man, systerdotter, moster och min man. Det var riktigt trevligt. Vi åt gott, drack gott och hade det riktigt mysigt. Jag måste säga att den båten var bättre än jag trodde att den skulle vara. Personalen var hjälpsamma och trevliga, hytterna var bekväma och rena, och maten smakade himmelskt Pubvärden var inte utav denna värld. Ja, det var länge sedan man träffade på en sådan charm knutte (eller hur empan).
Nu är allt tillbaka till det vanliga igen. Jobba, äta, sova och leva. Jo föresten alla våra renoverings projekt går framåt just nu. Badrummet ska snart kaklas och vinden är isolerad Jippie! Ha det gott där ute i kylan.

tisdag 6 januari 2009

Nyårs firande nummer 2

Igår kväll firade vi nyår med mamma och pappa. Vi åt gott, en tre rätters middag, drack gott och sköt raketer. Millie tyckte det var toppen. Jag gillar verkligen mina föräldrar. Vi har det riktigt mysigt ihop. I helgen ska vi på galej. Mer om det på måndag.
Känner att jag inte är riktigt upplagd för detta med bloggande just nu så jag åter kommer när inspirationen kommer tillbaka. Kramar på er alla.

söndag 4 januari 2009

Min nya kärlek

I år vet jag inte vad som hände före jul, men städa gjorde vi inte. Hann, orkade eller ville inte. Välj ett av alternativen. Men nu när det nya året kom med buller och bång så har vi tagit tag i saken. STOR städat köket, (hm lite kvar), kontoret och ett förråd. Nu sitter jag här och tittar mig omkring och känner mig riktigt nöjd. Man kan säga att min kära make och jag städat in det nya året. Vi har hållit på i två dagar. Hela dagarna. Jag har haft användning av min nya kärlek. Ergorapido från electrolux, min nya dammsugare. Vet inte vad som hänt, men jag gillar verkligen den. Alla som känner mig vet att jag hatar att städa och aldrig ens skulle kunna gilla en dammsugare. Men undrens tid är inte förbi. Jag är kär i min nya dammsugare, så är det bara.

Av min onda kropp och fot känner jag lite men inte mer än jag klarar av. Däremot undrar jag om influensan börjar ta tag i min kropp. Ha det bra alla ni där ute i cyber rymden.

fredag 2 januari 2009

Halt, javisst


Ok, nu har det nya året verkligen börjat. Idag var det tingsrätten och mitt uppdrag var nämndeman. Grovt narkotika brott var frågan som låg på bordet. Jag ska inte skriva mer om det utan vad som hände mig under lunch pausen på en timme. Jodå, jag och de andra två nämnde männen skulle gå till Arken för att äta lunch. Frid och fröjd, vi gick iväg konstaterande att det var vacker väder och lite halt. Vet ni hur halt det kan vara på det vita sträcken på övergångsstället? Om inte ska jag tala om det för er nu. Som snor, så halt kan det vara. Där gick vi i alla fall i det vackra vädret och då kom det en gul bil. Jag tänkte på vår lek som vi håller på med Millie. Ni vet säkert vilken den är, när man ser en gul bil ska man klappa på den andra som är med och säga gul bil. Då, när jag tänkte gul bil, hände det. Ballerinan Camilla sträckte ena benet i en 90 graders vinkel bakåt och det andra rakt ned i asfalten i den kalla snön. Det tog bara en milli sekund och sedan låg jag där. Det kändes som 1 minut. Jag var uppe snabbt och försäkrade att jag inte behövde åka till akuten, utan att jag visst kunde följa med och äta. Men det gick inte hela vägen till Arken utan det blev en hamburgare på Hesburger. Nu har jag ONT i foten, ryggen, handen, rumpan och i mitt ego. Haltar fram och tycker synd om mig själv. Vi får se om jag måste till sjukhuset i morgon. Foten bultar. Men mina älsklingar här hemma är gulliga och förser mig med allt som jag behöver. Chips, dosan till TVn, dricka och massor av kärlek. Så ni alla som måste eller vill ut och gå. TA PÅ ER BRODDAR. Kram på er alla.

torsdag 1 januari 2009

Och så började 2009

Nu var nyårs afton avklarad och dags att ta tag i det nya året 2009.

En liten resumé av 2008. Ett riktigt hyfsat år om jag får säga det själv. Jag har lärt mig en massa. Kommit till insikt med att jag måste leva livet som jag vill och inte som någon annan vill. Avslutningen på året kan väl summera 2008. Jimmy och jag firade nyårets sista timmar på ett sätt som vi aldrig har gjort förut. Vi var inte tillsammans med familjen. Visst saknade jag dem men vi hade det riktigt trevligt. Goda vänners sällskap, god mat och åländska kräftor. 12 slaget tillbringade jag med att krama Millie, tala med min syster i telefon och tittade på fyrverkerier. Hel OK. Det enda som fattades var att krama mamma, pappa, syster och Empan. Men det ska jag ta igen. Kvällen avslutades med att pappa kom efter oss med sin lilla söta bil. Ja just det, grannarna var över en liten kort stund.Hur vill jag att 2009 ska bli. Jag vet inte. Jag kommer bara att surfa med och ta en dag i taget. Jag har en massa drömmar, men de är mina och de tänker jag bara dela med er som står mig närmast i hjärtats rum. Så ni som faktiskt bryr sig och vill att de ska gå bra för mig är välkomna att fråga. Till er som bara är nyfikna får väl lista ut det mellan raderna i de kommande bloggarna. Nu ska jag gå och klappa katterna, krama mannen och njuta av mys i soffan med Milie. Inte så tokigt va. Kramar på er.