onsdag 4 januari 2012

Massor med tankar som dansar omkring i mitt huvud. Just nu pågår valsen med kommunpolitiken. Ikväll har nya fullmäktige i Geta sitt första möte. Jag kom inte in. Först kändes det ingenting, men nu tycker jag att det känns lite trist. Jag har ju varit invald sedan jag ställde upp första gången. Det är inte lätt att vara politiskt aktiv i en lite kommun som Geta. Man bor här, förr jobbade jag här och man har sina vänner här. När det kommer till politik kan man ju inta alltid se till sina egna intressen. Det dtör mig mest på Åland. Alla ser om sitt eget hus. Jag anser att om min väg är i lite bättre skick än grannbyns så måste man åtgärda den först.


Sedan snurrar Havsvidden i mitt huvud. När de etablerade sig här hette det att man skulle se till att lokalbefolkningen fick bra service. Hmmmmm. Säger jag bara. Om de inte skärper sig med det kommer jag att bli skit tokig. Själv har jag blivit bemött med allt annat en respekt. Inte förren jag drog ett av min ess så ringde kvinnan och bad om ursäkt. Jag har även hört andra som har fått dålig eller ingen service alls. Nu ska ni inte tro att jag vill Havsvidden illa. Nä, jag tycker att det är ett bra koncept, med bra läge. Men hålla vad man lovar och anställa personal som vet vad service är.

Det var det om det. Mer tankar valsar vidare i huvudet. Jag har semester. Fattar ni. Mina första 5 dagar på 2,5 år. Känns märkligt och skönt. Hemma med familjen. De kommer att spy på mig. Första dagen har jag ägnat åt att ralla. Stan-Godby-Ödkarby-Kotten-Hem. Njutit av Ivar, moster gullegris och hans mor mosters andra gullunge. Det var muuusigt som Mamma Mu skulle ha sagt.

Hjälp, nu börjar lamporna blinka. Strömavbrott?? Jag som har bröd på jäsning. Så Bye. Rädda det som räddas kan.



Inga kommentarer: